Tiny Kruijssen

05-07-1926   12-06-1984start apen reizen voetballen ded DFlamingo's

gidsIn 1947 komt Tiny werken als seizoensober in het restaurant. Er zijn uit die tijd enige mooie opnames bewaard gebleven die ook de sfeer van het dierenpark terras goed weergeven. Op de achtergrond de toilettengroep. De grappen en grollen van Tiny zijn legendarisch en al snel was hij een gangmaker op de de gezellige feesten van de familie van Dijk.

Op de tweede foto staat Tiny rechts en van Esje in het midden met een
1950

Op een feest van Anna Kruijssen .(Zus van Tiny)

 

Vanaf links: Opa Kruijssen, Sander van Dongen schoenfabrikant uit Kaatsheuvel, Tony van Dijk-Haans, Sjef Kruijssen (broer van Tiny) daarnaast ??, en Christ van Dijk. Sjef Kruijssen heeft in Goirle cafe Benelux gehad en later in Rijen de Vergulde Zool.

 

Tiny trouwde met An Vermeer, een vriendin van Tony van Dijk-Haans.  

 

 
 


Toen in 1948 de luchtvracht zich begon te ontwikkelen en het aantal transporten van en naar Schiphol toenam van 1 x per maand in 1948 tot soms 3 x per dag (en nacht) begin jaren vijftig, kwam Tiny in vaste dienst bij de firma C. van Dijk. Als chauffeur van de eerste berenwagen (een Chevrolet bestel zie ook autos) kwam hij in contact met de luchtvrachtagenten, de KLM declaranten en de douane. Met zijn charme en gevatheid wist hij de contacten te leggen die nodig waren om de in en uitvoer probleemloos te laten verlopen. Dat was belangrijk voor de dieren, hoe korter onderweg hoe beter. Het schuiftientje werd door hem uitgebouwd tot een onderdeel van handelsinformatie.

 

Tiny en Christ vormden een uitstekende 'koppel' in de handel van de firma van Dijk, die door Christ gestaag werd uitgebouwd. Tiny en Christ van Dijk waren goede vrienden. 's Zondags na de handel in de Bisschop Aelenstraat gingen ze samen even een borreltje halen. Als keeper en initiator van het voetballen werden er veel wedstrijden door hem georganiseerd.  Toen in 1955 de handel in apen ontstond was hij de rechterhand in de transporten en contacten.

 

Toen begin jaren 60 bleek dat zijn grote wens, een post op directieniveau, niet mogelijk was, is hij voor zichzelf een restaurant in Middelburg begonnen. Qriel (1.1.7.3) heeft veel van Tiny geleerd vooral op het gebied van transport, douane en relatie benadering.

 

De meeste foto's van Tiny staan over de website verspreid bij diverse onderwerpen. Klik hiervoor op de blauwe links.