voetballen! gids en overzicht van de paginas

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen


strt en homede firma familieoverzicht

 

 

De grote animator van het voetballen was Tiny Kruijssen. Iedereen die iets met de firma van Dijk en of het dierenpark te maken had werd gevraagd mee te spelen. Inzet en plezier was belangrijker dan kunde! Het spelplezier en het meedoen waren natuurlijk belangrijk maar het hebben van een voetbalteam of meerdere was een uitstekend 'Public Relations' middel. De kosten liepen nogal op en er werd een verdeelsleutel bedacht tussen de verschillende familiebedrijven. Dat leidde jammer genoeg tot menige ferme uiteenzetting. Er zijn zelfs twee 'familie' elftallenn geweest. De voetbalvereniging 'de Flamingo's ' bestaat nog steeds.

De eerste wedstrijden werden gespeeld op het voetbalterrein tussen de spoorlijn en het wandelbos. Ook achter in de Herstalse straat, op de velden van Enneking en net voorbij de fabrieks kalkputten, werd gevoetbald. De velden In de Rauwbraken, bij café Kluitmans, waren favoriet op de zomeravond. Kluitmans had speciaalbier.

 

 

 

1956 Het echte 'dierenpark' elfal. Vooraan: Nico (N.C.1.1.) van Dijk. Op de eerste rij v.l.n.r. een????? en dan Janus Kuijlen, Tiny Kruijssen, Harrie  (H.A. 1.1.3) van Dijk, Pierre Ijzermans, Jos Andries,  bovenste rij:Fons (A. 1.2.1) van Dijk, Christ (Q.P.C. 1.1.7) van Dijk, Keesje Janssen, Janus Ijzermans en Ad Tukker. Alle schoonzonen en het personeel speelde mee! Janus Kjuijlen, Ad Tukker en Jos Andries waren getrouwd met een van Dijk.Klik op de foto.

 

 

1956 Het concurrerende 'familie' team. Ze behoorden in ieder geval niet tot de dierenpark 'clan'. Wel van Dijks, aangetrouwd en of personeel. Later zijn de elftallen samengevoegd om voldoende spelers te houden en de kosten te drukken. Op de voorgrond v.l.n.r.: Kleine Cees (Ornisa) (1.1.6.1), 3 onbekenden, en rechts Louis van de Wijngaard (1.1.4.1) Bovenste rij 2e en 3e van links Cees(1.1.6) (Ornisa) en Harry(1.1.5) van Dijk.(Animali)

 

 HERENTALS

De voetbalelftallen speelden in wisselende samenstelling. Er was altijd wel iemand verhinderd of had ruzie met een van zijn ploeggenoten. Er werden ook internationale contacten gelegd. Met Herentals werd een uitgebreid speelprogramma onderhouden en diverse toernooien georganiseerd waar natuurlijk na afloop uitgebreid gefeest werd! Hoe het contact met Herentals destijds tot stand is gekomen is niet meer te achterhalen maar gezien de vele Belgische ritten van Tiny Kruijssen zou daar de oplossing in gezocht moeten worden. Een bekende kastelein uit Herentals (Stan of Staf?) speelde een hoofdrol.

 een belangrijk douane contact

Er werd in die toernooien gevoetbald tegen  de KLM en of de Douane Schiphol ( De Riddder was de gangmaker). Ook het elftal van Drankenhandel Knegtel, JPK,  waar Christ (Q.P.C 1.1.7) 'leerde' voetballen, was een graag geziene tegenstander. Louis Bogaards (Den Boog) was daar de gangmaker en later huisvriend van Christ en Tony van Dijk.

 

 

   

 

 

1959 Christ wordt geridderd door Stan? uit Herentals tijdens het feest na afloop van een geslaagd toernooi.

Op de grote foto: links Louis Boogaards (van Knegtel dranken) dan Stan? uit Herentals en Christ van Dijk.

 

Op de twee kleine foto's viert Stan feest met Christ na afloop van de wedstrijd. De fotos zijn van 1962 genomen in  de Gilzerbaan bij Ornisa.

 

                        

 

     

           

 

1957 Onder vlnr. Jan Schol in dienst van 'Órnisa', Ad Stovers (getrouwd met Nelly van Dijk) (1.1.7.1), Tiny Kruijssen, Louis van de Wijngaert (getrouwd met Mimi van Dijk)(Vokofa), en ??, boven Kleine Cees (Ornisa)(1.1.6.1) van Dijk, Henk Maas,(getrouwd met Fien van Dijk).  Kiske Janssen, onbekend??, Jan Voermans schoonzoon van Fons (1.2.1) van Dijk en Cees Cuijpers de kastelein van de cafe 'C' van het Wilhelminapark.

 

          

   

1959 Voorgrond vlnr. Christ de Beer van de Jel Limonade, Tiny Kruijssen, Frans van den Boom (vriend van Qriel 1.1.7.3 van Dijk), Ad Stovers-van Dijk. Boven vlnr. Qriel (1.1.7.1) van Dijk, Henk Maas, dan ??, Kiske Janssen, Gaston Duchene, Jo Wezenbeek en onbekend??.