Alphons (A.J.C. 1.2.1) van Dijk
de firmaTilburghs Dierenpark
terug naar medewerkersstart en home
familieoverzicht

24-04-1901- ?

zoon van Harrieoom (1.2 ) van Dijk de broer van Cornelus (1.1.)van Dijk

Fons van Dijk was al sinds 1926 bij de firma in dienst als boekhouder. Hier op deze foto als 'typist'. Tegenover hem is Christ van Dijk (1.1.7) correspondentie aan het voeren. Staande waarschijnlijk Cornelis (1.1). Dit eerste kantoor was op de bovenverdieping van het magazijn aan de Bisschop Aelenstraat. Als je boven kwam eerst een trappenhuis dan een gang naar links, rechts een voeropslagruimte. Door de volgende deur kwam je in de eerste kamer en meteen in de rechterwand  de deur naar dit kantoor. Later werd dit de 'tangara' kamer omdat deze delicate maar ook 'ruikende' vruchteneters daar rustig en uit de loop zaten.

Deze foto is omstreeks 1950 gemaakt. Op de eerste rij zittend van l.n.r.: H.A. van Dijk (1.1.1.2) mijnheer en mevrouw van Boxtel, N.C. van Dijk(1.1.1.) ,S.R.W. van Dijk(1.1.1.6), Rika van Dijk-Scholten (vrouw van N.C.), Toos? aangenomen kind van Martha van Dijk en haar man H.N.J. van Dijk(1.1.5). Q.P.C. van Dijk (1.1.7) en Marieke Mommers. A van Dijk(1.2.1.).

Staande: A.van Dijk-Rommens, Rieki van Dijk Mommers, Jos Andries, Lucia Andries(1.1.1.1.), Corie Kuilen, Ad Tukker en Martha (1.1.1.5). Mini Kuijlen, Marie(1.1.3) en Janus Kuijlen van Dijk,dan twee ?? ,Tony van Dijk Haans en Pierre Ijzermans.

Fons en zijn vrouw Jo op de koperen bruiloft van Christ van Dijk in 1950.

Vanaf zijn eerste werkdag bij de firma heeft Fons alle postzegels (en hij alleen mocht ze hebben) bewaard. De firma had een uitgebreid wereldhandelsnetwerk en er werd erg veel gecorrespondeerd. Zijn verzameling moet minstens 75.000 zegels omvat hebben. Wat er met de collectie is gebeurd is ons niet bekend.

In het zomerseizoen hielp Fons achter het buffet in het restaurant en hielp 's avonds de kastelein Jos Andries mee met het opmaken van de kas.

Op het nieuwe kantoor beneden de telefoon aangevend aan Christ van Dijk. Op de voorgrond zijn twee zonen Harrie en Piet. (Piet heeft later nog lang bij de firma van Dijk gewerkt.) Deze foto zal omstreeks 1951 gemaakt zijn.

 

1954

Het enige elftal met spelers alleen van de firma en het dierenpark. Later smolt dit elftal samen met andere van Dijk bedrijven (Ornisa) en nog later ontstond hieruit de FC Flamingo's. In Tilburg een bekende voetbalclub. Zie ook: voetballen

Staande van l.n.r. Fons. van Dijk, zittend:Christ van Dijk, Kiske Janssen, Janus Ijzermans, dan Ad Tukker.

Zittend:Janus Kuilen, Tiny Kruijssen, Harrie van Dijk, Pierre Ijzermans, Jos Andries, en voorop de 'ouwe'  Niek.