logo: Wings Bavel

de bedrijvigheid van Peter (P.C.A. 1.1.7.4) van Dijk

FAMILA ZOO
1 2terug
start stamgids
In 1964 werd Peter naar Singapore gestuurd om bij zijn zwager, Oscar de Souza van de firma Mavfield Kennels, ervaring op te doen in de internationale dierenhandel. Daarna, in 1965, naar Tom Mann in Kampala Oeganda om te leren en in 1965 begonnen bij de firma C.van Dijk en Zn. als chauffeur op de berenwagen.


1968 Ook een deel van het kantoorwerk werd aangepakt. Hier met Corry Eradus op het kantoor aan de Biscchop Aelenstraat 50 (later 24) .

Op de linkerachterwand boven Corry hang het schilderij dat Christ (Q.P.C. van Dijk) van de rederij gekregen had, de Nieuw Amsterdam.

 

 

 

Toen in 1969 zijn broer Qriel (1.1.7.3) voor zichzelf begon bleven in de firma C.van Dijk & Zn.(waarin ook het dierenpark) Christ(1.1.7) en Harrie (1.1.1.2) over als firmant.

Omdat Christ de problemen tussen hemzelf en Harrie in de firma zag aankomen werd Peter bij het bedrijf van broer Qriel ondergebracht en kreeg hij vanaf 1974 de leiding over de dierewinklels in Tilburg (Famila Zoo) en Nijmegen(Mini Zoo) die inmiddels door Qriel en een compagnon geopend waren.

In 1976 werd de Famila Zoo eigendom van Peter. Later begon hij in de Heuvelstraat in het Shopcenter nog een dierenwinkel. De eigen import van tropische vissen bezorgde de winkels een grote bekendheid.

De vogelgroothandel Wings werd in 1980 gestart.