De nieuwe website van
Tilburgs Dierenpark
lees verder.


De kinderen van Christ (Q.P.C. 1.1.7) van Dijk

QRIEL (Q.F.M. 1.1.7.3) VAN DIJK 27-01-1944

was getrouwd met Kitty Meulenbroek

De kinderen: Bor en Kim

start homestamboomfirma C. van Dijk & Zn.

in voorbereiding:1960 Bratislava en 1962 Djakarta

gids overziht alle pagina's

 

Dat het zo kan groeien! De eerste foto van Qriel (toen nog Christje later kleine Christ en Witte).1944 op de plots in de Bisschop van Zoesstraat 25.

Qrieltje

 

 

 

 

 

 

 

 


Het dierenpark was voor hem een groot avontuur. Op 4 jarige leeftijd stond hij in de Olifantekooi met de pikhaak van de verzorger Aiida te dresseren.  Samen met broer Peter (P.C.A.1.1.7.4) gingen ze drie weken lang elke dag te voet van de Bisschop van Zoesstraat naar het dierenpark aan de Bredaseweg. Spijbelend van de kleuterschool. Er precies voor zorgend op tijd terug te zijn zodat er thuis niemand iets merkte. Gevangertje spelen op de rotsen van de Leeuwenkooi.
Een hut bouwen tussen de transportkisten op de stallen. Kraaien vangen achter de wolvenkooi en ranja drinken in het restaurant en op laten schrijven op de rekening van Pa.Boven:Op de een of andere manier altijd baas over de dieren zonder geweld te gebruiken.


1954:cowboytje spelen, Arendsoog werd zijn grote favoriet.
spa

boven:1955 Vakantie in Spa bij de dierentuin van Jan Peeters (oud Tilburger). De foto is genomen in de buurt van de watervallen van Coo.

boven 1959:Belgie was het favoriete vakantieland en jarenlang was Chiny in de Ardennen de bestemming, houten hutjes langs de Ourthe en je was een gratis maaltijd voor de muggen.

boven 1962:Met pijp op de foto voor de Bisschop van Zoesstraat 25. Vlnr. Tony van Dijk-Haans, Ad Stovers met vrouw Nelly van Dijk en Spoetnik, Qriel met pijp, Toet van Dijk en zittend Peter.

 BatavusIn 1960 kwam er een rode Batavus sport als beloning voor het diploma Mulo A en B. De latere avondstudie aan het Odulphus lyceum is niet afgemaakt, er moest gewerkt worden. Dierenarts worden zat er dus niet meer in. In Tilburg was de Riosbende (Nozems) zeer actief en als nieuwsgierige toeschouwer maakte Qriel kennis met Jan van Eijndhoven en het verslaggeverwerk dat Jan deed. Jarenlang bleef de vriendschap in stand en menigmaal trokken ze er samen op uit om het 'nieuws' te zoeken.

 

3 jaar bij de apen en de vogeltjes, voeren, schoonmaken en in en uitpakken. 2 jaar op de berenbus en dan Pa helpen op het kantoor en de organisatie van het bedrijf ter hand nemen.

Overzicht van de reorganisatie.

 

Alle klusjes hoorden bij de 'opleiding' ook het vangen van losgebroken apen. Aapvangen Klik op de foto . Een deel van de fysieke orderafwikkeling, inpakken, laden en afleveren op het station hoorde bij het takenpakket.(zie zendingen) Er kwam een administratieve kantoorhulp bij. Corrie Eradus was het eerste personeels lid dat door Qriel in dienst werd genomen.

Leuke foto's Corrie.

 

Relaties in de watten leggen was een eigenschap die door Christ sr. werd bijgebracht en dat resulteerde in leuke uitstapjes naar alle denkbare en ondenkbare plekjes in Nederland. In 1963 werden de contacten met pers en de PR voor het dierenpark aan hem opgedragen. Een aantal wervingsfolders van het dierenpark zijn door hem ontworpen. Het was zaak om elk voorjaar in het nieuws te komen als toeristische attractie. Met veel fantasie lukte het menigmaal de pers te halen. Mensen als Theo Dobbelsteen (zou nu een paparazzi genoemd worden) en van der Put wilden altijd wel een nieuwtje lanceren. Ook Jan van Eijndhoven was hierbij behulpzaam. De Beat at te Zoo Zondag is een van zijn succesv olste 'nieuwtjes'. Kijk op het overzicht van krantenartikelen. De leukste is die van de witte Olifant.

 

DC8klmReizen hoorde bij het beroep en was de normaalste zaak van de wereld.  Ter introductie van de DC8 (het eerste straalvliegtuig van de KLM), werden Christ van Dijk en Qriel uitgenodigd een eerste vlucht naar Djakarta mee te maken. Amsterdam, Rome, Athene, Cairo, Basra, Karachi, Kuala Lumpur, Singapore, Djakarta.

Qriel en Becht
1967 de story van de Beekse Bergen.