het Dorstige Hert

 

start-homehet dierenparkhet restaurant

 

De vroegere eigenaars van het Dorstige Hert  vertelden het volgende verhaal; 'van Estje' kwam regelmatig een borreltje halen. Van Estje verkocht wijtingen aan het publiek in het dierenpark die dan de zeeleeuwen mochten voederen.        

 

Willy (de zeeleeuw) was van Estje (hij kon hem overal ruiken)  gevolgd en waggelde het Dorstige Hert binnen, ging naar van Estje, besnuffelde hem en begon luid te blaffen onderwijl aan het jasje trekkend zodat van Estje met zijn borreltje in de hand viel en Willy de snevel oplikte. Hij kreeg een Hollandse Nieuwe  en is met van Estje weggewaggeld. Als van Hestje een borreltje ging pakken ging Willy voortaan mee tot Willy naar circus Althoff ging omstreeks 1950. Van Estje woonde in de oude Kwaadeindstraat. (In Tilburg beter bekend als Poepenakkie)

                                                                                                                    

 

 

Het Hert, zoals de dierenparkers het noemden (eigenlijk was De Dorst een betere naam) was 's nachts altijd tot een uur of 4 open. Als je terugkwam van een nachtrit Schiphol was het fijn om  nog even bij te komen van de  inspannende rit. Er was ook altijd iemand van het park die nog laat een borreltje pakte en dat was wel handig als er een probleem was met een zending dan had je hulp.

 


Borreltje?

 

 

In de tijd van Burgers was de apenrots eigenlijk  het zeeleeuwen bassin. Dit was echter zo groot en bevatte zoveel water dat regelmatig verversen en schoonhouden geen optie was.  In het midden van het bassin was een grote rots gebouwd die zich goed leende om een kolonie Bavianen te huisvesten.

Van Dijk bouwde aan de zijkant een nieuw, kleiner, zeeleeuwen bassin.

 

Rechts op de foto aan de boom hangt het bordje waarop de tekts : Vis te koop.  

 

Een zeeleeuw (Willy) wist altijd uit het bassin te springen door vanaf het talud over de reling te gaan. Foto:1950 zittend op de rand:Corry Kuijlen, daarnaast Marietje Mommers, Mimi Kuijlen dan ?? , Fieni Andries en Fien van Dijk