gids pagina overzicht

Contacten en relaties

 

De zakelijke contacten, zeg maar de klanten en de leveranciers waren, zoals al meer is aangegeven, zeer talrijk en meestal ook zeer intens. Van een aantal hebben we op deze pagina een foto en een korte beschrijving van het contact. Bij een klik op de foto komt er een groter beeld. Op de volgende pagina's wordt ook ingegaan op het thema relaties:

 

fa.C.van Dijk&Zn.apenreizenvoetballen.Christ van Dijk

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen


                   

De firma beschikte vanaf het begin over een goed georganiseerd adressen bestand. In de vroege jaren werden deze in dikke alfabetisch geordende registers geschreven en later op ijzeren naamplaatjes gestanst (vanaf 1935) die per land en alfabetisch gerangschikt zaten in lange laden in een kast. Het was een zeer uitgebreid systeem en in de jaren 50 omvatte het geheel circa 12000 adressen. Een aantal staan hieronder en zijn aanklikbaar, als ze onderlijnd zijn, voor meer informatie.

 

      

 

1955 Herbert de Souza van Mavfield Kennes uit Singapore. Vriend en, later, schoonvader van Toet (1.1.7.2) de dochter van Christ (Q.P.C. 1.1.7) van Dijk.

1956 Christ (Q.P.C. 1.1.7) van Dijk met Jo Glas van de firma Samen Eckers uit Vierssen. Ze werkten zeer nauw samen, hadden ingewikkelde gedachten- wisselingen maar waren toch elkaars concurrenten in de handel met Behringwerke.

 

1956

Foto links: een gezellig  etentje in de l'Industrie. Links Mona McBride met Christ (Q.P.C. 1.1.7) van Dijk.  Daarnaast Tony van Dijk-Haans, Annie Kruijssen-Vermeer, Dennis Kean, Tiny Kruijssen en de kleine Niek (De McBride familie was eigenaar van Ocean World in Miami en leverde Californische zeeleeuwen aan het dierenpark. Al in 1947 werden er zeeleeuwen gedresseerd in het park zie de foto rechts.

 

 Een zakelijke bijeenkomst op het kantoor van de firma. Christ van dijk staat linksboven. Op de voorgrond rechts Leo Rijnen (collega vogelhandelaar), daarnaast Annie Kruijssen-Vermeer en Tony van Dijk-Haans. Daarnast collega Vlemminkxs. De linkse persoon is onbekend. Ook hier was de PR belangrijk. Je conculegas gunstig stemmen!

egypteRechts een foto van Prince Zaher Chafick (1962) uit Beirut en onder een prijsuitreiking voor de mooiste kanaries aan de vader van Prince met een oorkonde voor de firma van Dijk.2

Hier links een foto (1976) van een verre vriend en relatie: Sayeed uit Hyderabad. Hij kwam elk jaar naar Nederland en hij leerde Tony van Dijk kerry maken. De foto is genomen bij Sayeed thuis en in het midden zijn vrouw.

1962 Toon Koremans op bezoek in de Prof.Verbernelaan 302. Hij had zeer goede contacten in Indonesia en zorgde voor vergunningen e.d.