Toet Libelle

De kinderen van Christ (Q.P.C. 1.1.7) van Dijk:

TOET (C.A. 1.1.7.2) VAN DIJK
13-03-1940

Getrouwd met Oscar Ph. de Souza,
kinderen Oscar en Carin.
Later getrouwd met Frank Keech
start home stamboomFar East Animal CompanyParaiso de losm Animales Espagna

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

  

 

Toet en Oscar.

In 1960 vond ze haar prins op het witte paard Oscar P. de Souza. Hij kwam met een apen transport naar Nederland. Oscar's vader was de eigenaar van Mavfield Kennels & Zoo in Singapore. Toet vertrok naar Singapore en trouwde daar op een sprookjesachtige wijze met Oscar. Klik op de foto.

 

 

Toet in het dierenpark bij roodkapje met Fien en Niek Andries, Annelies en Henk Kruijssen.

Klik hier voor grote overzichtfoto.

 

Een groot aantal vrijers en bewonderaars vielen haar ten deel. Een van de merkwaardigste was Joost (1956) uit Loon op Zand, een kunstschilder.   Hij schilderde  op een dak van een boerderij met metershoge gele letters:

Toet van Dijk.

 

 

 

Hans Rossmeisl, haar vriend in 1957 laat 'Jimmy' drinken.

 

 In 1962 vestigden Toet en Oscar zich in Tilburg (heimwee) en begonnen de firma FEAC in de Stedekestraat in het voormalige pand van Vokofa.

1963 Toet met Poema in de Panorma

 

 

In 1947 was Toet met Moeder Tony van Dijk en leeuwtje 'Tony' op een van de eerste televisie uitzendingen vanuit Philips in Eindhoven. Er is een grote handingekleurde foto bewaard wel wat verbleekt maar een mooie plaat. Klik op de foto.

 

.  

 

Het leeuwtje Tony was erg beroemd en heeft ook in talloze kranten gestaan. Iedereen die bij het dierenpark betrokken waren zijn er mee op de foto gegaan.

 

 

 

FEAC (Far East Animal Company) begon als een agent tussen de handel van Singapore en Tilburg. Met hulp van Christ (Q.P.C.1.1.7) van Dijk werd FEAC een zeer gespecialiseerd handelshuis in bijzondere dieren voor dierentuinen. Na een aanloopperiode in de Stedekstraat vestigden ze zich in een pand aan het Lindeplein waar voorheen de Horeca handel van Ad Haans gevestigd was.(Pluma).

Oscar kon uiteindelijk niet goed tegen het slechte weer en er werd in 1969 een dierenpark gebouwd in Fuengirola Spanje met behulp van Christ (Q.P.C.1.1.7) en Qriel (Q.F.M. 1.1.7.3) van Dijk. El Paraiso de los Animales is nu nog een bloeiende dierentuin. Bovenaan de pagina staat een link naar de informatie.