sitegids ov erzicht alle pagina's

   de feac van toet en oscAR

start homeTerug naar de pagina van Toet van Dijk naar het overzicht van de verschillende familie bedrijven

 

 

 

 

 

 

 

 

Toet van Dijk trouwde in 1960 in Singapore met Oscar Ph. de Souza, zoon van Mavfield Kennels & Zoo.  Niemand stond er toen bij stil dat Toet stervend van heimwee naar Tilburg zou terugkeren. Oscar ging mee naar Tilburg en dankzij de familierelaties konden ze in het pand van Vokofa in de Stedekstraat 24 een eigen zaak beginnen onder de naam FEAC. Het toeval wil dat de eerste steen van dit pand door vader Christ(Q.P.C. 1.1.17) van Dijk gelegd was. Enige jaren later verhuisde de zaak naar het Lindenplein in Tilburg in het pand waar daarvoor Ad Haans zijn Pluma-leverworst handel had.

 

Oscar had het toch moeilijk in Tilburg en in 1969 vertrokken Oscar en Toet naar Fuengirola om daar een dierenpark te bgeinnen. El Paraisa de Los Animales .

 

 

de contractuele afspraken tussen het Gemeentebestyuur (de burgemeester) van Fuengirola en Oscar de Souza ten behoeve van Paraiso de los AnimalesEerste situatietekening voor de bouw van het Paraiso vlak bij de stierenvechters arenawervingsfolders v an het Paraiso de los Animales

1972 Annelies Kruijssen en Oscar de Souza jr. aan de bar in het Paraisa de los Animales