Pietje in Singapore 1

1960
terug naar de pagina van Peterterug naar de verhalen

Pietje smokkelt?

 

Nee natuurlijk niet , wij waren allemaal brave jongetjes in die tijd, vooral Pietje. Die deed nooit iets wat niet mocht. Het was altijd onze Qriel die had altijd alles gedaan.

 

Het volgende gaat over mijn verblijf in Singapore bij de de Souza familie waar ik door Pa en Ma naar toe was gestuurd om wat van de wereld en het leven te leren.

Oscar en ik  kochten van alles op de markt (via de secretaresse die door ons op pad was gestuurd). Sweetie, de broer van Oscar, pakte alles in  in en wij zaten  te bowlen (niet te blowen) op de bowling toen kwam het telefoontje dat er Lorries van de blauwe Bergen werden aangeboden en Penannten. Die man had ook cockatoos e.d.

Nou wij vonden dat interessant genoeg om even in onze open ford Falcon over de Merdeka bridge naar de stad te rijden.

Hij heette Kevin en kwam uit Australië met het vliegtuig, en zei dat hij alles kon leveren war wij wilden hebben. En verdomd we bestelden wat Elegantjes en na een paar dagen kwam hij ze brengen. Geweldig wij hoefden niks  te doen hij bracht deze vogels naar Singapore..

Dus lekker feesten en we werden goede maatjes. Hij blij, wij blij , en dat allemaal voor het goede doel.

 

 

 

 

 

 

Zuipen deden we in de stad zelf (eten van die vieze straatkrrampjes werd steeds lekkerder, ook leerde ik Peggy kennen en Peggy mocht bij de club. Wat hebben we plezier gehad tot Peggy een vriendinnetje meebracht waarop Kevin, onze vogelman, viel.

Ja, hij  viel heel hard want na een maand of twee nodigde hij ons  uit op zijn bruiloft en daar moest ik de Best Man spelen. (Het vriendinnetje was ook chinees net als Peggy) .

Maar ik wist toen niet wat me boven het hoofd hing en wat een Chinese bruiloft was. Dus we zaten aan en de eerste gang die kwam en ik wist niet of het lekker was maar voor de beleefdheid at ik er maar wat van, ook van de volgende 24 gangen tot ik tenslotte van het balkon naar beneden stond te k....

De dag daarna is Kevin opgepakt en hij ging voor vijf jaar de cel in, zielig he?

Toen ik hem vroeg rwant we waren ons handeltje kwijt) hoe hij het deed vertelde hij dat hij een keet per week op en neer vloog van Australië naar Singapore, en als handbagage een bandrecorder van het type van toen dus redelijk groot meenam. In de luidsprekerboxen zaten dan de vogels.

Toen was het feest over want dat deden wij natuurlijk niet…. Groetjes piet