terug naar de verhalen pagina

13-05-2008

Joke van den Boom schreef:


Met heel veel plezier lees ik de site van het dierenpark steeds weer door, ik ben een dochter van Toontje Boom, wij woonden op de hoek van de Bisschop Aelenstraat en de Houtstraat, wij liepen bij de van Dijkjes in en uit, ik zelf was vriendin met Finy van Dijk en Lolita de Kroon ( zou het overigens heel erg leuk vinden hun nog eens te ontmoeten)

Ook ben ik vaak bij Nelly thuis geweest, ik weet nog dat ze daar en aapje gehad hebben dat in de suikerpot paste.

Bij de namen van het personeel mis ik de naam van ene Ramon, hij werkte bij de leeuwen en tijgers, volgens mij was hij dierentemmer geweest,wij kwamen vaak bij hem in de keuken als hij voedsel voor de dieren aan het klaarmaken was.

Ook herinner ik me nog heel goed dat er een gorilla aangekomen was die nog niet naar het park kon omdat zijn kooi nog niet klaar was, hij is toen zolang in de kooi waarin hij aangekomen was op de bovenste vedieping

van het magazijn neergezet, snachts hoorde ''onze pa'een hoop herrie, hij heeft toen Harrie gebeld, wat bleek

die aap was zo met zijn kooi aan het schudden gegaan dat die op zijn kant gevallen was, ze hebben hem toen in een grote ijzeren kooi gedaan op dezelfde verdieping.

Vlak voor Pasen was het verblijf in het park klaar, dus ze dachten even de aap in zijn vervoerskooi naar het park te brengen, nou mooi niet, het beest was niet uit zijn kooi te krijgen, de brandweer is toen ingeschakeld en die heeft hem tenslotte uit zijn kooi gespoten,en volgens mij is toen in het park de 'kleine' Niek bij dat beest in de kooi geweest,volgens mij was dat niet zo'n succes.

Tot zover deze herinneringen, mocht mij nog meer te binnen schieten dan horen jullie wel van mij.

P.S. Mochten Fienie en Lolita deze berichten ook lezen laat me dan even weten of we niet eens een keer bij kunnen kletsen over vroeger, ik kom daarvoor graag naar Tilburg.

Joke van der Boom