Als u op een van de afgebeelde pagina's klikt verschijnt deze. Alleen de pagina's uit het laatste nummer uit 1961 zijn beschikbaar. Het eerste nummer verscheen in November 1956 en het laatste in November 1961

 

 

Het Magazine van Tilburgs natuur Dierenpark heeft een vroegtijdig einde gekregen. De redacteur C. Stork had er veel tijd en energie in  gestopt maar kreeg niet voldoende 'support' van de van Dijks om maandelijks een interessant magazine te maken. Van huis uit was Stork een reisverhalen schrijver - journalist en als zodanig ook aan de Eindhovense courant verbonden. Hij vertrok naar Zuid Amerika en er werd geen opvolger benoemd door de directie.

 

De opzet was om een vrienden en belangstellenden kring rond het dierenpark te creŰren als fundament voor een stabiel bezoekersaantal. Het imago moest eveneens worden opgepoetst en zonder ophef werd de naam Tilburg Zoo ge´ntroduceerd.

Het maandblad heeft 5 jaar bestaan en telde ongeveer 250 betalende abonnees en de verspreiding bedroeg 1200 exemplaren die elke maand op het kantoor door Nelly(1.1.7.1) van Dijk en Truus Eradus met adreslabels verzendingsklaar gemaakt werden.

 

In eerste instantie werden de labels met de hand geschreven totdat er een nieuwe adresseermachine werd aangeschaft. Toen ging het wat gemakkelijker. De dames  konden nu zelf de adreskaartje maken. Veel leveranciers van de firma van Dijk ondersteunden het maandblad. Sommige advertenties zijn erg grappig bijvoorbeeld die van Bubble-up op pagina -11- de Nederlandse voorloper van 7-up.

 

Korte tijd deed Harrie (H.A. 1.1.1.2) van Dijk de redactie maar dat was niet erg succesvol.