start - home gids paginaoverzichtstamboon familieoverzicht   

Handgekleurd portret van Christ plm 1929De SS.Triffels aan nde kade in Madras bijavond.


1935 De eerste 'verre' reis was naar Madras/India met het stoomschip en vrachtvaarder de ss. Trifels.  Christ was toen 21 jaar oud en nog niet getrouwd. Heel slim nam hij kanaries mee naar India om te ruilen of te verkopen!



De ss Trifels is gebouwd in 1922 in Duitsland en getorpedeerd door de Royal Air Force  bij Calais op 08-09-1941. Het schip is in 1939 in beslag genomen door de Fransen en omgedoopt tot  de 'Sainte Louise' en in 1940 door de Duitsers heroverd.Het schip mat 143 x 18 meter en was 6198 ton groot. Het silhouet van de ss  Trifels. Klik op de foto voor een vergroting.



De reis duurde plm. 40 dagen. Bij aankomst in Madras droeg je een 'tropenkostuum'. India was nog een kolonie van Groot Brittannië en als Europeaan werd je geacht je correct te kleden en te gedragen. Het monument bij het Suez kanaal  op weg naar de Rode Zee. Alle foto's zijn gemaakt met een Agfa Billy. Rechts het monument bij het Suez kanaal.

 

 

Het gedenkteken voor de Lessepts de bouwer van het Suez kanaal.

 

Links Hotel Victoria en Christ op het Terras.

 

De herinnering aan de  lijkverbranding in Madras heeft hem zijn hele leven lang een afschuw gegeven voor Barbecue  en grillen.

 

Links onder het paleis van de Maharadja, chique poseren  in de hoteltuin en rechts onder veel belangstelling voor zijn onafscheidelijke 'Deense doggen'.

 

 

 

 

Olifanten genoeg bij den heer Acooli de zakenrealtie  in Calcutta. 

De Indische Olifanten waren bijzonder zeeg, zoals je kunt zien bij de kinderen van Acooli met een baby-fantje. De Shamalijsters gaan mee naar Holland.  

Achterzijde foto rechtsonder:

  


Zijn trouwe Deense doggen houden de wacht bij de Shama lijsters. Shama's waren in Europa zeer gewild om hun gezang. Dierentuinen met hun nieuwe 'tropen' tuinen waren er er dol op.

Aan boord: Maleische beren, Tijger, Tapirs, Neushoornvogels, Sika herten, Rhesus apen, Sarus kraanvogels, Halsband en Pruimenkopparkieten, Tijgrvinken en Shama lijsters .

 

'Het afvillen van een mijner tijgers'.

 

Ondanks alle goede zorgen voor de dieren was er ook wel eens pech. Een tijger overlijd aan boord.
De huid werd gezouten en thuis aangekomen, naar pater Protasius gebracht om op te zetten.
Bekijk het resultaat op de foto onderaan de pagina.

Chiwue in een overal

De overal was wel nodig aan boord.

 

 

Op deze reis ontmoette hij de heer A.C. Acooli die later naar Nederland kwam als zijn gast. Klik hier voor de foto van Acooli.

 

Het maken van vrienden en het leggen van contacten waren de sterke kanten en de basis van zaken doen met vertrouwen. Vrienden begrepen elkaar.

 

Bij Christ thuis stond altijd een borrel klaar. Even  een telefoontje naar huis en  iedereen  kon altijd mee-eten en blijven slapen. Als het thuis vol was werden de gasten ondergebracht in l' Industrie op den Heuvel.

 

 

Tony op de gevilden tijger die opgezet is door Pater Potasius