njcole

vorig
Nicole van Dijk is de kleindochter van Harrie(1.1.1.2) van Dijk firmant vanaf 1947. De Overgrootvader van Nicole, Nico(1.1.1) (de vader van Harrie dus) en diens broer Christ (Q.P.C. 1.1.7) van Dijk namen begin 1946 het Dierenpark van Burgers over. De nummers refereren  aan de familiestamboom.

 

Nicole schreef dit boek over het wel en wee van het Dierenpark:

 

In Het Tilburgs Dierenpark vertelt de Nicole van Dijk de geschiedenis van de Tilburgse dierentuin als een familieroman. De geschiedenis van dit dierenpark is dan ook nauw verweven met die van de dierenhandelaarsfamilie Van Dijk. De firma Van Dijk kwam in 1928 met het idee voor het park, mocht het niet zelf uitwerken, maar leverde wel dieren, en bleef zo nauw bij het park betrokken dat het de dierentuin in 1946 alsnog kon gaan beheren en in 1956 zelfs overnam. Ook na die tijd hingen het wel en wee van familie, handelsfirma en dierentuin nauw met elkaar samen. Tot de familie in 1967 het idee voor safaripark de Beekse Bergen opperde, en daarmee wellicht de ondergang van het park in gang zette. Wederom zagen de Van Dijks een ander met hun idee weglopen. Strubbelingen in de familie en een concurrentieslag met het safaripark waren het gevolg en in 1972 viel het doek.

Dit bijna klassieke Het Tiburgs Dierenpark is een bijzonder boek geworden. Een historische beeldroman, vol kostelijke waargebeurde anekdotes, en met veel originele foto’s en documenten erin.

Omvang 128 pagina’s Uitvoering paperback met flappen Formaat 22,4 x 24,5 cm staand ISBN 9789086800711 Prijs 15 euro.